Angora konijnen van Janneke.

Verzorging van het angorakonijn

 

Het angorakonijn is een prachtig konijn, mits het goed verzorgd wordt. Want het is nu eenmaal geen konijn wat je alleen maar hoeft te voeren en water te geven.

Het is een heel aanhankelijk konijn en word erg graag geknuffeld! Als ze los lopen komen ze graag naar mensen toe om even een aai over de bol te krijgen. Het is wel nodig dat ze zo aanhankelijk en tam zijn naar mensen toe, omdat je deze konijnen ook de nodige vachtverzorging MOET bieden.

Een angorakonijn moet minstens 1 keer in de 3 maanden een knipbeurt krijgen, en bij warm weer is het wel vaker nodig. Als ze net een knipbeurt hebben gehad hoeven ze niet geborsteld te worden (alhoewel dit in het begin wel aan te raden is om het konijn te laten wennen aan de borstel).

Als de vacht langer wordt, en de neiging heeft om te gaan klitten dan zal er geborsteld moeten worden. meestal is 1 tot 2 keer in week voldoende, totdat de vacht weer lang genoeg is om geknipt te worden.

 Hieronder zie je frits in zijn verschillende vachtstadiums. Dit was mijn eerste ram, en wat was hij een lieverd!

 

Dit is Frits na zijn borstelbeurt.En dit is onze Frits een paar dagen na een knipbeurt. Gelukkig groeit de wol altijd weer aan!

 

 

 

 

 

 

Zoals je ziet is  Frits niet de meest beste ram wat de kleur betreft, hij is behoorlijk licht van kleur. Maar qua type vacht en bouw is hij wel in orde. En zijn karakter is prachtig!

Inmiddels is hij overleden.