Angora konijnen van Janneke.

Nieuws

view:  full / summary

28-april-2014

Posted by janneke van den oetelaar on April 28, 2014 at 5:20 PM Comments comments (4)

Er zijn weer jonge konijntjes bij ons! Wat is dat toch altijd weer leuk! Maar ze worden zo snel groot... Ik ben net als altijd weer erg benieuwd hoe ze gaan worden als ze volwassen zijn.

De shows afgelopen jaar waren weer erg geslaagd en was erg trots op mijn konijnen, we hadden hele mooie resultaten behaald!

En ik kom 16 mei samen met Claartje op tv. We zijn te zien bij het programma: 'Het zijn net mensen op' RTL 4 om half 9.
Ik ben erg benieuwd!

4-oktober-2013

Posted by janneke van den oetelaar on October 4, 2013 at 4:55 AM Comments comments (1)

Er is weer van alles gebeurd!
18 mei zijn wij trotse ouders mogen worden van onze zoon Roel!
en een aantal voedsters zijn ook mama mogen worden in juni.

Ook hebben we de jongdierendag weer achter de rug die in barneveld plaatsvond. Dit was weer een hele geslaagde dag, en ik ben heel blij met de behaalde resultaten van mijn konijnen.

Ik heb nog een aantal konijnen die eventueel een ander huisje zoeken.

En dan nu op na de plaatselijke verenigingsshow die plaatsvind in boekel!

15 mei 2013

Posted by janneke van den oetelaar on May 15, 2013 at 3:05 PM Comments comments (0)

Zo er zijn weer volop jonge dieren! Ik heb nog gele voedstertjes en rammetjes die mogen verhuizen. Vandaag heb ik ook nog 5 voedsters laten dekken, en dat zijn de laatste nestjes voor dit jaar. Daar kan eventueel ook uit gereserveerd worden alvast! Voor de rest is er weinig nieuws in konijnenland.

1 februari 2013

Posted by janneke van den oetelaar on February 1, 2013 at 2:25 PM Comments comments (0)

na een lange tijd weer een berichtje!
Het showseizoen is voor dit jaar weer achter de rug. Al hoewel ik soms stond te kijken van de beoordelingen, ben ik wel weer heel tevreden dit jaar! Nu begint het dekseizoen weer, en de eerste dekkingen zijn achter de rug. Voor de rest maken de konijnen het erg goed, en hebben niet veel last gehad van de winter gelukkig.

4 september 2012

Posted by janneke van den oetelaar on September 4, 2012 at 3:10 PM Comments comments (0)

De jongdierendag in barneveld zit er weer op!! Wat was hij weer geslaagd! En ik heb weer erg leuke beoordelingen terug gekregen van mijn konijnen, dus wat ben ik blij! Ik heb foto's van de dag in een map geplaats onder het kopje foto's. De konijnen waren moe van de dag, en dat zie je ook wel op de foto's haha.

19 augustus 2012

Posted by janneke van den oetelaar on August 19, 2012 at 3:55 PM Comments comments (0)

Poeh Poeh wat is het warm in konijnenland! (overal trouwens :P)
Mijn konijnen kan ik gelukkig nog best koel houden op mijn stal, maar ik probeer zo veel mogelijk in de donkere (koelere) uurtjes bij mijn konijnen te doen.
Alle jonge konijntjes zijn verhuisd die niet bij mij blijven wonen, dus ik kan me weer volledig gaan storte op het showseizoen! 1 september is de eerste keuring, en daar ben ik alweer wat dieren voor klaar aan het maken ( voor zover het warme weer het toelaat). We gaan dan naar barneveld waar een een jongdieren keuring hebben vanuit de angoravereniging. Dan ga ik weer volop foto's maken en die ga ik dan op mijn site plaatsen.

Bij dit berichtje staat een foto van een wel heel lekker lui konijn! Dit is geen moment opname, maar zo ligt meneer altijd te rusten.

 

 

12 mei 2012

Posted by janneke van den oetelaar on May 12, 2012 at 9:05 AM Comments comments (0)

foto's geplaatst!

20 april 2012

Posted by janneke van den oetelaar on April 20, 2012 at 11:25 AM Comments comments (0)

het is een gezellige boel bij mijn konijnen op het moment. Er zijn al verschillende nieuwe baasjes komen kijken naar hun toekomstige konijntje. binnekort zal ik foto's gaan maken om ze op deze site te zetten..groetjes janneke

04 maart 2012

Posted by janneke van den oetelaar on March 4, 2012 at 4:25 PM Comments comments (0)

Zo de eerste nestjes zijn weer geboren! 1 voedster heeft 3 weekjes geleden een nestje geel gekregen met 3 jonge. Hieronder zie je een foto van 1 van de jonge. Ze zijn erg leuk aan het worden, en groeien veel te snel! Want o wat zijn ze leuk op deze leeftijd! Ook is er een nestje bruin geboren van bijna 3 daagjes oud. Deze doen het ook erg goed. Nu moete er nog meer voedster werpen en dit zal deze maand allemaal gaan gebeuren als het allemaal goed gaat. Ik ben benieuwd hoe het allemaal verloopt, en wat voor jonge eruit komen! Erg spannend!

04 februari 2012

Posted by janneke van den oetelaar on February 4, 2012 at 4:35 AM Comments comments (0)

Intussen weer van alles gebeurd! we hebben de championshow achter de rug, en ik ben heel blij met de uitslagen. Vooral mijn gele voedster en mijn zwarte voedster hadden hele leuke punten! Ook had ik een bruin voedstertje meegenomen, en die was eigenlijk nog te jong om op een show te zetten (haar gewicht was nog te weinig) Maar ondanks dat had ze boven verwachting goed gescoord. En daar ben ik heel blij mee.

Ook heb ik een rus voedstertje gekocht om weer verder mee te gaan met inkruisen, om zo hopelijk een keer een echte goede angora rustekening te krijgen!

Ik heb foto's van de show bij albums neergezet, daar zie je mijn 5 konijnen die ik had ingestuurd.

Ondanks de vorst doen mijn konijnen het goed op stal, er is nog geen 1 waterflesje bevroren! hopelijk duurt het niet zo lang meer.

Ook heb ik een nieuwe flat besteld voor mijn jonge dieren in te zetten straks, want je kunt beter te veel hokruimte hebben dan te weinig.

11 december 2011

Posted by janneke van den oetelaar on December 11, 2011 at 1:30 PM Comments comments (0)

Vandaag weer een leuke dag gehad met de konijnen. Bilal en ik hebben vandaag in een standje gestaan met de angorakonijnen in houten. Er was heel veel interesse in de konijnen. Ook mijn laatste zwarte rammetje wat te koop was heeft een heel leuk nieuw baasje gekregen in Frankrijk.

09 november 2011

Posted by janneke van den oetelaar on November 9, 2011 at 2:15 PM Comments comments (0)

Gisteren Heeft Annita een zwart rammetje opgehaald. Ze komt uit Belgie dus ze heeft een hele reis moette maken. Maar ze vond het de moeite waard. Ik heb het broertje van dat rammetje nog te koop zitten. Deze mag weg naar een nieuw huisje.

Ik ga in novemmber 3 konijnen showen. Een gele voedster en ram, en een zwarte voedster. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen!

Het nestje van Lonneke doet het goed, Hieronder kun je een foto zien.

16-10-2011

Posted by janneke van den oetelaar on October 16, 2011 at 12:05 PM Comments comments (0)

Zo het is weer een tijdje geleden. Alles gaat goed met mijn konijnen, ik ben nu druk aan het puzzelen welke ik wel en niet meeneem naar de show in november en in januari. Ook zijn er weer kleintjes geboren.
Mijn engelse bruine voedster heeft 2 zwarte rammetjes, een bruin rammetje en een bruin voedstertje gekregen. Deze zijn nu al weer een paar weken oud. Ze groeien heel goed, en worden mooier dan ik had verwacht.
Mijn bruine voedster Lonneke heeft 5 dagen geleden een nestje gekregen van 1 blauwe en 4 bruinen baby's. De geslachten zijn nog onbekend.

03-09-2011

Posted by janneke van den oetelaar on September 3, 2011 at 3:05 PM Comments comments (1)

Vandaag naar de show geweest in Barneved. Het was een hele leuke dag!
Ik had leuke uitslagen van de dieren die ik had ingezonden. Namelijk:

angora zwart ram: 94,5 ZG
angora zwart voedster: 94,5 ZG
angora geel voedster: 95 F
angora geel voedster: 96,5 F

En met de laatstgenoemde voedster had ik dan ook de hoogst aantal behaalde punten van al de ingezonde dieren. Dus wel heel erg leuk!

29 augustus 2011

Posted by janneke van den oetelaar on August 29, 2011 at 4:00 AM Comments comments (1)

Nou er gebeurd hier weer van alles. Vandaag gaan we alles weer uitmestte, dus dat word weer een grote klus! Maar als ze dan lekker mooi in nieuw stro zitten is dat wel een heel mooi gezicht! Ook ben ik 4 konijnen showklaar aan het maken voor 3 september. 2 grote gele voedsters, 1 jong zwart rammetje en 1 jong zwart voedstertje mogen mee. Eigenlijk wildde ik mijn geel voedstertje ook meenemen, maar ik heb vannacht de schaar in haar vacht gezet daar ze aan het staken was gegaan met eten. Hopelijk eet ze nu weer volop dat ze lekker kan groeien, want dat is het belangrijkste bij een jong dier.

Ook heeft mijn engelse voedster 4 dagen geleden geworpen! Dat was een feestje voor mij. Ze heeft nu 2 zwarte baby's en 2 blauw marter. Ik heb nog nooit een blauw marter in angora gezien, dus ik ben benieuwd hoe deze gaan worden. En van de blauw marter houdt ik zelf wat aan, omdat ik hiermee verder wil gaan. Want als het goed is komen hier  weer bruine baby's uit.

6 augustus 2011

Posted by janneke van den oetelaar on August 6, 2011 at 11:55 AM Comments comments (1)

De laatste angorakonijntjes zijn al weer verhuisd naar nieuwe baasjes. Het is fijn als ze allemaal weer een goed plekje hebben gevonden.

31 juli 2011

Posted by janneke van den oetelaar on July 31, 2011 at 12:31 PM Comments comments (0)

Zo alles gaat heel goed bij de konijnen. Ik ben 2 voedsters alweer showklaar aan het maken voor de jongdierendag 3 september. Ik ben erg benieuwd! Ook zijn de eerste zwarte angora baby's alweer aan het verhuizen. Ik heb nog 1 zwart voedstertje die eventueel naar een nieuw baasje zou mogen, de rest is allemaal al gereserveerd.

 

 

 

 

25 juni 2011

Posted by janneke van den oetelaar on June 25, 2011 at 5:55 AM Comments comments (0)

De konijnen doen het goed. Ze groeien allemaal heel goed. Ook eefje is een goede moeder voor de twee dikzakken.

Ik heb een foto bij te koop neergezet van een rammetje die op zoek is naar een nieuw baasje.

 

14 juni 2011

Posted by janneke van den oetelaar on June 14, 2011 at 2:05 PM Comments comments (0)

Het nestje van de zwarte voedster met de 6 baby's doet het super goed!, ze groeien erg hard en zijn dit weekend alweer klaar om de wereld wat beter te gaan verkennen. Ze zullen dan zachtjes uit het nestje gaan kruipen om rond te gaan lopen en snuffelen. Ik zal binnekort fotos maken van dit 6tal.

Eefje is moeder geworden van 2 hele leuke baby's. 1 baby is geel van kleur en de andere is madagaskar kleurig.

6 juni 2011

Posted by janneke van den oetelaar on June 6, 2011 at 4:26 PM Comments comments (1)

We hebben weer een nestje! Een zwarte voedster bij mij heeft zaterdag 6 mooie zwarte baby's gekregen. De vader is Jip, een bruine ram van mij. Eefje zit vrijdag aan haar tijd om te werpen, dus ik ben benieuwd wat ze er deze keer van gaat maken.

Ik ben afgelopen zaterdag met Bilal na engeland gegaan, Ik heb daar een koppel bruine fokdieren gekocht. Hier ga ik proberen leuke bruine dieren uit te fokken, Dus ik ben erg benieuwd! Het was een erge leuke en gezellige dag. En de fokster waar we waren geweest, was een erge leuke vrouw.

 

 


Rss_feed